Home / bahasa jawa / Lengkap – 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

Lengkap – 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru – Hai semuanya, bagaimana kabarnya? semoga selalu sehat ya. Nah pada kesempatan yang berbahagia ini kakak ingin berbagi soal latihan Ulangan Akhir Sekolah atau sering disebut UAS pada mata pelajaran Bahasa Jawa bagi adik adik yang sedang duduk dibangku kelas 4 SD/MI, soal ini sudah kakak susun sebanyak 60 soal yang siap dijadikan sebagai bahan latihan.

     Nah pada kesempatan yang berbahagia ini kakak ingin berbagi soal latihan Ulangan Akhir Se Lengkap - 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

    Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI

    60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru – Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI  Semester 2.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

    Berikut bospedia memberikan Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI

    PETUNJUK UMUM
    1. Tulis namamu di sudut kanan atas
    2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
    3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
    4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

    A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

    Rukun Agawe Santosa
    R. Tantiningsih
    Kadangku ….
    Donya iki dudu duweku
    Donya iki dudu duwekmu
    Mula
    Aja rebutan panguwasa
    Aja rebutan bebener
    Kadangku ….
    Eling,
    Aku lan kowe ora bisa urip ijen
    Aku lan kowe kudu urip bebarenga
    Sayuk rukun
    Gotong royong
    Bahu binahu
    Adohna rasa drengki srei
    Jail methakil
    Gedhekna rasa tepa selira
    Urip bakal tentrem ayem

    I. Wenehana tandha ping (X) ing aksara a, b, c, utawa d ing sangarepe pratelan kang bener !

    1. Tembung kadangku tegese ….
    a. anak
    b. biyung
    c. bapak
    d. sedhulur

    2. tegese tembung  donya kang ana ing geguritan kuwi, yaiku ….
    a. danda
    b. banda
    c. duwit
    d. jagat

    3. Tembung bebarengan ngemuteges ….
    a. guyup rukun
    b. jail methakil
    c. mlaku bareng
    d. jejer bareng

    4. Ira-irane judul geguritan ing duwur, yaiku …
    a. Santosa
    b. Angawe Santosa
    c. Rukun Angawe Santosa
    d. Angawe Santosa Rukun

    5. Geguritan “Rukun Agawe Santosa” dikarang deneng ….
    a. R. Tantiningsih
    b. R. Yantiningsih
    c. R. Triningsih
    d. R. Dwiningsih

    6. Isi geguritan ing duwur yaiku ….
    a. Jail methakil
    b. Drengki srei
    c. Sayuk rukun
    d. Kandangku

    7. Karo kanca aja seneng … ben ora didohi kancane.
    a. bebarengan
    b. gotong royong
    c. rukun
    d. drengki

    8. Urip ning lingkungan kuwi kudu seneng …
    a. ijen
    b. gotong royong
    c. jaluk
    d. rebutan

    Kanggo soal nomor 9 – 11
    Reroncene Kadang Tani
    Ijo royo-royo
    Gumelem sangisore langit biru
    Angin tumiyup
    Dolanan godhong pari

    Kadang tani padha mesem
    Nyawang parine wis kuning
    Ati ayem tentrem
    Pari kuning
    Minangka reroncene urip
    Tembe mburi

    9. Isi paragraf kesiji, yaiku …
    a. Tanduran pari kang akeh godhonge
    b. Tanduran pari kang sangisore langit biru
    c. Tanduran pari kang lemu-lemu
    d. Tanduran pari kang kena angin

    Baca Juga:   Lengkap - 100+ Contoh Soal UTS TIK Kelas 10 SMA/MA Semester Genap Terbaru

    10. Isi parangraf kaping pindo, yaiku …
    a. Kadang tani padha guyu
    b. Kadang tani padha tandur pari
    c. Kadang tani padha nyawang pari
    d. Kadang tani padha bingah nyawang parine wis kuning

    11. Isi geguritan ing duwur yaiku ….
    a. Rasa bingahe para kadang tani sing nyawang parine lemu-lemu lan wis kuning
    b. Rasa bingahe para kadang tani sing nyawang wit parine kena angin
    c. Rasa bingahe para kadang tani sing nyawang  langit biru
    d. Kadang tani padha bingah nyawang sawahe

    12. Gawe ukara pacelatho, sawise jeneng wong dikateni tandha ….
    a. titik
    b. titik loro
    c. titik koma
    d. koma

    13. Komputer iku termasuk perangane barang ….
    a. Bala pecah
    b. elektronik
    c. bala agung
    d. otomotif

    Puntadewa
      Prabu Puntadewa iku raja ing Ngamarta. Putrane Pandu Dewanata lan ibune kuntinalibrata. Puntadewa duwe watak jujur, ora tau nesu, lembah mana, lan seneng ngalah. Puntadewa duweni getih putih lan jiwa sici.
      Puntadewa kuwi pambareping Pandawa, duwe kasekten kang linuwih. Puntadewa duwe pusaka kang ampuh aran jamus kalimasada. Pusaka mau awujud kitab kang bisa nguripake wong sing wis mati.
      Prabu Puntadewa jenenge akeh ana sing nyebut Yudhistira, Gunatalikrama utawa Prabu Darmakusuma. Sakjone dadi raja, Prabu Puntadewa tansah tumindak adil lan ngutamaake kepentingane rakyat lan ora sawenang-wenang. Mula negarane gemah ripa loh jinawi.
     
    14. Jeneng liyane Prabu Puntadewa, yaiku ….
    a. Arjuna
    b. Bima Sena
    c. Yudhistira
    d. Pandu

    15. Prabu Puntadewa putrane ….
    a. Pandu Dewanata
    b. sentanu
    a. Destarata
    b. Widura

    16. Prabu Puntadewa kuwi ratu ing ….
    a. Sawojajar
    b. Pringgodani 
    c. Ngastina
    d. Ngamarta

    17. Tembung wayang duweni teges …
    a. wewangunan
    b. ayang-ayang
    c. kayon
    d. lawon

    18. Bapak nembe mirsani cariyos ringgit Kresna Duta.
    Tembung duta, duwe teges ….
    a. siswa
    b. utusan
    b. warga
    c. guru

    19.     Gambar sisih ngisor jenenge ….

    a. Bagong
    b. Petruk 
    c. Gareng
    d. Semar

    20. Krama aluse tembung ngomong yaiku …
    a. nyerat
    b. maos
    c. matur
    d. sare

    21. Bapak maca koran. Krama alusi tembung sing kacetak miring kudune …
    a. nyerat
    b. maos
    c. matur
    d. sare

    22. 

    Gambar sisih ngusor jenenge ….
    a. Yudhistira
    b. Bima 
    c. Janaka
    d. Nakula

    23. Gambar sisih ngisor jenenge ….

    a. Yudhistira
    b. Bima 
    c. Janaka
    d. Nakula

    Taneman Lombok
     Lombok minangka komoditas pertanian kang penting. Tetuwuhan iki bisa ditanem ing pekarangan omah, tegal, lan lemah kang jembar, utawa kanthi tumpang sari nanging kanthi tetanen liyane.
     Jenis lombokiku werna-werna. Ana lombok abang kang kurang pedhes, lombok kriting pedhes, lan lombok rawit kang banget pedhese.

    24. Jenis lombok kang banget pedhese yaiku …
    a. Lombok kriting
    b. Lombok abang
    c. Lombok rawit
    d. Lombok ijo

    Baca Juga:   Lengkap - 40+ Contoh Soal UTS MATEMATIKA Kelas 12 SMA/MA Semester Ganjil Terbaru

    25. Irah-irahan wacan ing dhuwur yaiku ….
    a. Lombok
    b. Taneman Lombok
    c. Jenis Lombok
    d. Komoditas Pertanian

    26. Paktani anggone …. Sawahe nganggo sapi.
    a. macul
    b. matun
    c. nyebar
    d. ngluku

    27. Sawahe Pak Cokro klebu loh, mula asile ya akeh.
    Sawah loh yaiku sawah kang ….
    a. ora ditanduri
    b. ora diupakara
    b. subur
    c. jembar

    28. Pak Guru …. supaya bocah-bocah nyiapke piranti.
    a. dhawuh
    b. ngongkon
    c. akon
    d. prentah

    29. Bapak Kepala Sekolah …. ing panggonan kemah.
    a. rawuh
    b. teka
    c. sowan
    d. kondhur

    30. Aku lagi mangan, Bapak uga ….
    a. nedha
    b. dhahar
    c. mangan
    d. maem
    31. Kosok balen tembung kesed, yaiku …
    a. angkara
    b. gedhe
    c. sregep
    c. ala

    32. Nanging iku jenenge goroh.
    Goroh tegese ….
    a. ngapusi
    b. ngajari
    c. kajujuran
    d. mituruti

    33. ing ngisor iki kang ora kelebu sandhangan panyigek ing wanda yaiku ….
    a. cecek
    b. layar
    c. wignyan
    d. wulu

    34. h  sandangan swara ing  sisih kiwa jenenge ….
    a. cecek
    b. layar
    c. wignyan
    d. wulu

    35.     \   sandangan swara ing  sisih kiwa jenenge ….
    a. pangku
    b. layar
    c. wignyan
    d. wulu

    36. =    sandangan swara ing  sisih kiwa jenenge ….
    a. layar
    b. cecek
    c. wignyan
    d. wulu
    37. kiqi=  tulisan jawa ing sisih kiwa unine ….
    a. kiting
    b. kithing
    c. keting
    d. ketheng

    38. pech  tulisan jawa ing sisih kiwa unine ….
    a. cekah
    b. cegah
    c. pecah
    d. pegah

    39. Tembung kacang goreng manawa tinulis aksara Jawa sing bener yaiku ….
    a.
    b. 
    c.
    d.

    40. Becik ketitik ala ….
    Tembung sing cocok kanggo jangkepan ing dhuwur yaiku ….
    a. rupamu
    b. ketara
    c. keliru
    d. kelakuanmu

    II. Ceceg-ceceg ing ngisor iki isenana nganggo tembung kang mathuk !

    41. Adohna rasa drengki ….
    42. Dadi bocah aja dawa tangane
    Dawa tangane tegese ….
    Pacelathon kanggo soal nomor 43 – 44
    Kepanggih Bu Guru
    Nordin  : “Sugeng sonten, Bu!”
    Bu Guru : “Sugeng sonten, Mas Nordi. Lho, arep besuk sapa?”
    Nordin  : “Nuweni rencang.”
    Bu Guru : “Sapa wae rencangmu?”
    Nordin  : “Kalian Ibu lan Bapak, lha menika. Bapak, Ibu, menika Bu Guru.”

    43. Sing kepetuk Bu Guru yaiku ….
    44. Nordin tuwi rencang karo …
    45. Gambar ing ngisor jenenge…

    46.     Gambar ing ngisor jenenge ….

    47. Jeneng liyane Prabu Puntadewa yaiku ….
    48.       Gambar ing ngisor nyritake  ….

    49. Dadang kui cita-citane dadi dhalang, mula dheweke seneng ….
    50. Puisi Jawa diarani ….
    51. Dasar bocah landhep, diterangke sedhela wae wis mudheng.
    Tegese tembung kang kacethak miring, yaiku ….
    52. Yen kepenin mulya, yo kudu gelem reget. Jer basuki ….
    53. Sandhangan pepet ( ….e…)  diwaca ….
    54. Sandhangan wignyan, yenditulis ….

    Baca Juga:   Lengkap - 50+ Contoh Soal UKK PAI Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

    55.                             aksara Jawa ing dhuwur unine ….

    III. Wangsulana pitakon-pitakoning ngisor iki kanthi patitis !

    56. Sapa panyipta geguritan “Rukun Agawe Santosa” ?
    Jawab : …………………………………………………………………………
    57. Dadi wong urip kudu duweni rasa ?
    Jawab : …………………………………………………………………………

    58.  Gambar ing ngisor satriyo saka?

    Jawab : …………………………………………………………………………

    59.  Critrakna gambar ing ngisor!

    KUNCI JAWABAN

    I. wenehen tanda ping (X) ing aksara a, b, c, utawa d trumrap wangsulan kang kanggap paling bener!

    1. D     11. A     21. B     31. C 
    2. B     12. B     22. C     32. A 
    3. A     13. B     23. B     33. D 
    4. C     14. C     24. C     34. C 
    5. A     15. A     25. B     35. A 
    6. C     16. D     26. D     36. B 
    7. D     17. B     27. C     37. B 
    8. B     18. B     28. A     38. C 
    9. C     19. D     29. A     39. A 
    10 D     20 C     30 B     40 D 

    II. Isinan
    41. Srei  49. Nonton wayang
    42. Sneng jupuk barange wong liya  50. Geguritan
    43. Nordi  51. Pinter
    44. Bapa lan Ibu  52. Mawa beo / mawa bei
    45. Puntadewa utawa Yudhistira  53. “ e “
    46. Gareng  54. h
    47. Yudhistira, gunatalikrama, prabu Darmakusuma  55 Aja goroh
    48. Wong tandur pari 
       
    III. wangsulan pitakon
    56. R. Tantiningsih

    57. Tepa selira utawa welas asih

    58. Jodhipati

    59. Nupak andong/dokar.   (kebijakan guru)

    60. Siti tuku buku

    Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

     Nah pada kesempatan yang berbahagia ini kakak ingin berbagi soal latihan Ulangan Akhir Se Lengkap - 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI   File ini dalam Bentuk .doc File Size 42Kb

    Diupload oleh mrqirf.com

    Baca juga yang sejenis

      Pencarian yang paling banyak dicari
      • soal Bahasa Jawa kelas 4 semester 2 pilihan ganda
      • soal ukk Bahasa Jawa kelas 4 ktsp
      • soal Bahasa Jawa kelas 4 semester 2 kurikulum 2013
      • soal ukk Bahasa Jawa kelas 4 sd
      • soal ukk kelas 4 sd semester 2 dan kunci jawaban
      • soal ukk Bahasa Jawa kelas 4 semester 2 kurikulum 2013
      • soal uas Bahasa Jawa kelas 4 semester 2
      • kisi kisi soal ukk Bahasa Jawa kelas 4 sd semester 2
      •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022

      About adminmrqirf

      Check Also

      Pengertian, Unsur dan Klarifikasi Cuaca dan Iklim Serta Perbedaannya

      Pengertian cuaca adalah kondisi udara yang terjadi di suatu daerah atau wilayah dalam periode waktu …